Γιαούρτι με Γκρανόλα
Αυτή η νοστιμιά θα μπορούσε να χρησιμεύσει είτε ως επιδόρπιο είτε ως σνακ.

-
Χρόνος
20 λεπτα
-
Μερίδες
Όσες χρειάζεστε
-
Σκεύη
Τηγάνι
Γυάλινο Βάζο – προαιρετικό
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
90 γραμμάρια Γκρανόλα
Ελληνικό Αγελαδινό γιαούρτι
Μαρμελάδα Φράουλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.Καβουρδίζουμε τη βρώμη σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
2.Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση μαρμελάδας φράουλας στον πάτο ενός βάζου ή ενός μπολ.
3.Προσθέστε μια στρώση βρώμης.
4.Προσθέστε μια στρώση γιαούρτι.
5.Πασπαλίζουμε σε μια άλλη στρώση βρώμη και σερβίρουμε.

TIPS
Αν θέλετε να γλυκάνετε τη βρώμη, τη ψήνετε σε μέλι/σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας ή πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κατά το ψήσιμο.
Εναλλακτικά γαλακτοκομικά / επιλογή χωρίς λακτόζη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν το γιαούρτι.
Εάν το παιδί σας δεν είναι αλλεργικό στους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να προσθέσετε μερικούς μαλακούς ξηρούς καρπούς όπως κάσιους στη βρώμη ενώ το ψήνετε.
Γιατί να μην προσθέσετε και μερικά θρυμματισμένα πατατάκια μπανάνας στη βρώμη, για πρόσθετη γλυκύτητα.
Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτές τις νόστιμες συνταγές. Επισκεφθείτε τα ιστολόγιά μας για έμπνευση, για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και σνακ και επιδόρπια ή δείτε περισσότερες δραστηριότητες για συνταγές.